2016: Schrijf je klas of groep in voor het Coming World Remember Me atelier

In voorjaar 2016 verwelkomt het Vredescentrum in samenwerking met HETSTEEN een bijzonder herdenkingsproject in Antwerpen: Coming World Remember Me.

Wat is Coming World Remember Me?
Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem in de Eerste Wereldoorlog. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk in 2018 de land art installatie ComingWorldRememberMe (CWRM) vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. CWRM wordt in opdracht van de provincie West-Vlaanderen uitgevoerd door vzw Kunst in samenwerking met Koen Vanmechelen en dit in het kader van het grootschalige herinneringsproject 'GoneWest/Reflections on the Great War'. Onder impuls van Provincie Antwerpen en het Vredescentrum, wordt in 2016 een mobiel atelier van CWRM opgesteld in HETSTEEN in het centrum van Antwerpen.

Coming World Remember Me in HETSTEEN
Van woensdag 13 april tot en met zondag 8 mei 2016 nodigen het Vredescentrum en HETSTEEN klassen en groepen uit om beeldjes te maken in het mobiele atelier van CWRM in HETSTEEN. Tijdens een workshop van +- 60 minuten maken bezoekers onder begeleiding een eigen beeldje. Bij elk beeldje hoort een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in de ‘Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt. De bezoekers worden zo peter/meter van dit unieke project en ontvangen een gepersonaliseerd certificaat met hierin een dog-tag met CWRM- stempel. Het Vredescentrum draagt bovendien de kosten van dit peter/meterschap waardoor er geen kosten zijn verbonden aan deelname.

Klassen en groepen kunnen via het Vredescentrum een plaatsje reserveren in het CWRM atelier. De workshops staan open voor klassen uit het 5de en 6de leerjaar lager onderwijs en alle jaren van het secundair onderwijs.

Voor inschrijvingen en praktische info over het mobiele atelier in Antwerpen kan u ons steeds contacteren via info@vredescentrum.be of 03 292 36 52.
Opgelet: de reserveringen gaan snel en de capaciteit is beperkt!

Combinaties voor groepen die na de workshop terecht willen in het café van HETSTEEN kunnen rechtstreeks contact opnemen met hetsteen@hetpaleis.be of bellen naar het nummer 03 202 83 80 voor meer info.

Ter info: de ateliers van CWRM zijn ook te bezoeken in Lier en Turnhout;

Lier: van dinsdag 10/5/16 tem zondag 22/5/16
Turnhout: van dinsdag 9/10/16 tem zondag 23/10/16

Meer info over dit project: http://www.cwrm.be/