Speldozen Jeugd & Vrede

In het Vredescentrum zijn de speldozen van Jeugd & Vrede gratis beschikbaar. Van elke doos zijn er twee exemplaren.
Elke leraar kan via e-mail naar info@vredescentrum.be zo’n doos voor een periode van een week aanvragen. De leraar krijgt een bevestiging of de doos voor die periode beschikbaar is en kan ze komen afhalen op het Vredescentrum.

Volgende speldozen zijn beschikbaar (meer informatie over de juiste inhoud op www.jeugdenvrede.be):

• De straatkinderen van VERWEGISTAN; voor 10 tot 14 jaar
Het spel gaat over kansarmoede bij kinderen in het Zuiden en toont heel sterk aan dat kansarme kinderen een minder mooie toekomst zullen tegemoet gaan.
• Draai je recht; vanaf 6 jaar
Op een heel ludieke wijze wordt de inhoud van verschillende kinderrechten geëxploreerd. Goed voor veel leerplezier voor 2 tot 10 spelers.
• Hanne en Hassan; vanaf 9 jaar.
Een ideaal spel om te spelen in klassen waar kinderen van verschillende origine samenszitten. Dit gezelschapsspel zet zowel jong als oud aan om met een open, respectvolle blik te kijken naar andere culturen.
• 20 culturen – 20 spelen; van 6 tot 12 jaar.
Deze speldoos biedt 10 “bordspellen” en 10 “buitenspelen”. Elk spel komt uit een ander land en de schitterende vormgeving vertelt het verhaal van elke cultuur
• Integreer!; vanaf 15 jaar
Voor wie pas in België aankomt, is ons landje vaak een doolhof; integratie is niet eenvoudig, zeker als je geen papieren hebt. Dit spel maakt duidelijk dat de nieuwkomer een moeilijk parcours moet afleggen.
• Buzzerspel; vanaf 9 jaar.
Een spannend en leerrijk gezelschapsspel dat de spelers meeneemt op ontdekkingstocht doorheen de, niet altijd even vreedzame, geschiedenis van de mensheid. Vragen over oorlog en vrede.
• Auschwitz – hoe leg je het uit aan jongeren; vanaf 12 jaar (vooral BSO en DO)
Een tafeltentoonstelling om met jongeren na te denken en te praten over de grote gebeurtenissen van de recente geschiedenis. 24 displays die op tafel worden geplaatst met telkens een sterk beeld en een sterke slogan.

Interesse in één van onze speldozen?
Neem dan contact met ons op via info@vredescentrum.be of 03 292 36 51.