2015: Getuigenbank uitgebreid met nieuwe sprekers

‘Getuigenbank’ is een online databank van boeiende experts en getuigen geselecteerd door het Vredescentrum. Het is een uitstekend hulpmiddel bij het opzetten van lezingen, workshops, projecten en debatten over historische en actuele (vredes)thema’s. In de Getuigenbank vindt u steeds de spreker die u voor uw klas of groep zoekt.

Via de website www.getuigenbank.be kan u het volledige overzicht van thema’s en sprekers raadplegen. Met een enkele klik kan u kiezen uit onze selectie (ervarings)deskundigen en experts. Het Vredescentrum verzorgt de eerste contacten en coördineert de verdere afspraken.

Momenteel bevat Getuigenbank meer dan 100 uitstekende sprekers over een ruim gamma aan vredesgerelateerde onderwerpen waaronder de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, actuele conflicten, mensenrechten, diversiteit, levensbeschouwingen, ...

Ook wanneer u op zoek bent naar een spreker voor een vredesthema dat nog niet is opgenomen, gaan de medewerkers van het Vredescentrum graag op zoek naar een geschikte spreker voor uw vraag.

Praktisch:
De vergoeding van de getuigenis of lezing varieert van spreker tot spreker. In samenspraak wordt steeds gezocht naar een correcte vergoeding.
Getuigenbank kan gedurende het hele schooljaar worden ingeroepen in de zoektocht naar een geschikte spreker voor een schoolproject, themadag of specifieke vakles

Wil u meer informatie over Getuigenbank of bent u op zoek naar een geschikte spreker?
Neem dan contact op met het Vredescentrum op het nummer 03 292 36 51 of info@vredescentrum.be

De educatieve fiche kan u hier raadplegen.