GEZOCHT: PODIUMTALENT VOOR DE OVERGAVE

Gezocht: Podiumtalent
Jij daar! Jij krijgt geen knikkende knieën van een volle zaal? Begint je hart sneller te slaan als je een podium nadert? En ben je tussen 16 en 30 jaar? Dan ben jij de man of vrouw die we zoeken! Het Vredescentrum, Jeugd & Poëzie en Jongerencentrum Bouckenborgh zoeken jong podiumtalent voor de tweede editie van ‘De Overgave’!

De Overgave?
Op 8 mei 1945 bereikte het nieuws van de Duitse overgave de internationale media. Dit verlossende bericht was het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Jaren van totale terreur maakten voorzichtig plaats voor vrede. Sindsdien kennen we al +- 70 jaar vrede in onze contreien, ‘nooit meer oorlog’ is even vanzelfsprekend als het internet… of toch niet? In het kader van +- 70 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog willen we heel graag weten wat jongeren vandaag van vrede vinden. Ga aan de slag met de woorden ‘vrede’ en ‘vrijheid’: Hoe veraf is vrede? Is oorlog besmettelijk? Vrijheid, wat is dat eigenlijk? Laat je inspireren en breng op 6 mei jouw kunstige vredesverklaring voor een volle zaal!

Wie wat waar wanneer?
We zoeken podiumkunstenaars: performers, woordartiesten, dichters, muzikanten, dansers,… Iedereen tussen 16 en 30 jaar kan zich inschrijven. Geen decors of ingewikkelde technische eisen, maar wel een origineel en zelfgemaakt podiumstukje dat maximum 5 minuten duurt.

Inschrijven kan hier tot uiterlijk 15 april.

Om je te helpen voorbereiden, kan je op 24 maart en 6 april gratis twee workshops schrijven & podiumervaring volgen in Jongerencentrum Bouckenborgh. Omcirkel zeker 24 april in je agenda: die dag gaat de auditie door! Een professionele jury kiest dan uit alle optredens de 10 artiesten die op 6 mei zullen optreden in HETSTEEN.

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met de medewerkers van het Vredescentrum op het nummer 03/292 36 51 of via info@vredescentrum.be